Wandelsportvereniging De Oosterscheldestappers

Verslag en Foto's Marathontocht 2012

 

Zaterdag 9 juni is de 2e oosterschelde wandelmarathon gehouden. Hierbij zijn 253 wandelaars op diverse afstanden gestart. Deze tocht is gelopen onder droge weersomstandigheden, maar met een stevige wind. De tocht ging langst de verschillende dorpjes op het eiland waarbij ook veel langst het water is gelopen.

 

Klik hier voor de foto's van de Marathontocht.


 

WSV Oosterscheldestappers organiseert 2e Wandelmarathon in Sint Maartensdijk

Op zaterdag 9 juni aanstaande organiseert Wandelsportvereniging Oosterscheldestappers uit Sint-Maartensdijk de 2e Oosterschelde Marathonwandeltocht.
Een pracht gelegenheid voor wandelaars, natuur- en rustgenieters om deze wandeltocht te wandelen. Wellicht een idee om een weekje vakantie te vieren op Tholen met zijn uitstekende verblijfsaccommodaties in Sint-Maartensdijk en directe omgeving aanwezig.
Doe mee en u weet het, bewegen is goed voor uw gezondheid. De marathonwandeltocht met afstanden van 42,195 – 31,650 – 21,100 – 10,550 km is tevens een perfecte voorbereiding op de Wandelvierdaagse in Nijmegen.

Deelnemers aan de Marathonwandeltocht op zaterdag starten- en finishen steeds vanuit het gloednieuwe Sport- en Gemeenschapscentrum Haestinge aan de Sportlaan in Sint-Maartensdijk. De foyer van Haestinge is vanaf 7.00 uur open voor inschrijving en eventueel een kop koffie of thee als versterkertje vooraf. Op de bedrijfsterreinen van Weggemans B.V. en Schot BV aan de Sportlaan en in directe omgeving van Haestinge is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. De bushalte aan de Provincialeweg is op drie minuten loopafstand.


Vanaf 7.30 uur is er het vertrek van de wandelaars op de langere afstanden. Afhankelijk van de te kiezen afstand is starten zelfs mogelijk tot 13.30 uur (10,550 km). De sluiting op deze wandeldag is uiterlijk 17:00 uur.


Iedereen, wel of geen lid van een wandelclub en die eens lekker wil wandelen langs of in de nabijheid van het Nationaal Park Oosterschelde is van harte welkom. Gewandeld wordt er over (zee)dijken met prachtige vergezichten op de Bevelanden, Brabant, Havens van Antwerpen, de Zeelandbrug en Schouwen Duiveland.
Achter de dijken wandelen we, afhankelijk van de gekozen afstand, door het recreatiegebied en het landgoed de Pluimpot of langs het natuurgebied van de Scherpenissepolder en door de dorpen Sint-Maartensdijk (Marktplein), Poortvliet (NHKerk), Sint Annaland (NHKerk en haven) en Stavenisse (Haven en Molen). 

Alle routes worden met blauwe pijlen aangegeven en aan de start wordt er ook nog eens een routebeschrijving verstrekt. Er wordt gewandeld over grotendeels verharde wegen en paden, maar ook over bospaden in de natuurgebieden. De routes zijn tevens uitstekend geschikt voor Nordic Walkers. De hond mag ook mee, mits aangelijnd.
Onderweg kunt u terecht voor een broodje, drankje, soep e.d. Wagenrusten en controleplaatsen treffen we aan met tussenpozen van ongeveer 7 tot 9 kilometer. Deze verzorgingsposten zijn gelegen in Scherpenisse (Pannekoekerei), Poortvliet (Café ’t Centrum), Sint Annaland (Wellevaete), Stavenisse (Camping Stavenisse), en verder een aantal wagenrusten onderweg met een gratis verzorging of traktatie.
Gediplomeerde EHBO’ers zijn op alle routes aanwezig en verkeersregelaars zorgen er voor dat veilig de weg wordt overgestoken. De organisatie van deze wandeltocht wordt gehouden onder auspiciën van de K.N.B.L.O. Wandelorganisatie Nederland.

Voor meer informatie bellen met Piet Groffen 0166 – 664095 (na 16.00 uur) of zie www.oosterscheldestappers.nl. E-mailen mag ook via info@oosterscheldestappers.nl

 

Inschrijven vooraf is mogelijk via de website bij het menu, kies Inschrijving Marathontocht 2012.

 

Wsv. Oosterscheldestappers steunt ook dit jaar de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (taaislijmziekte) door een deel van het inschrijfgeld en sponsorinkomsten af te staan voor wetenschappelijk onderzoek naar CF In Haestinge is er de mogelijkheid om een “knuffelaap” in de kleuren wit, bruin en zwart te kopen en steunt u de NCFS nog eens extra.

 

Wandelsportvereniging Oosterscheldestappers organiseert:


    

 

 Zaterdag 9 juni 2012

 

 2e oosterschelde wandelmarathon

 

 

Afstanden: 10,5  –  21,1  –  31,6  -  42,195  km
 
 
Startlocatie: Sportcentrum Haestinge, Sportlaan 2d, 4695 BA Sint-Maartensdijk

Parkeren: Weggemans B.V. en Schot-Oudesluys BV aan de Sportlaan
    

Startbureau: Geopend van 7.00 tot 17.00 uur
  
 
Starttijden :  Marathon            42,195 km  -   07.30  -  09.00 uur
                    3/4 Marathon     31,650 km   -  07.30  -  10.00 uur   
                    Halve Marathon  21,100 km  -   07.30  -  12.00 uur
                    Mini Marathon     10,550 km   -  07.30  -  13.30 uur
                   

Inschrijfgeld:  € 5,00 (42,195km)

                     € 4,00 (31,650km)

                     € 3,00 (21,100km)

                     € 2,50 (10,550km)

                inclusief herinnering en verzorging.                           
                € 0,50 korting op vertoon van ledenpas Wandelbond

Informatie:         t. 0166-663206 of 06-50408855
en                      e. info@oosterscheldestappers.nl
voorinschrijving:  i. www.oosterscheldestappers.nl

Met deze marathonwandeltocht wandelt u, afhankelijk van de afstand die u kiest, langs de Oosterschelde met vergezichten op Schouwen-Duiveland, Zeelandbrug, Noord- en Zuid-Beveland, Antwerpse Havens, West-Brabant en de Oesterdam. Aan andere zijde van de (zee)dijken heeft u een prachtig gezicht op de Thoolse dorpjes, uitgestrekte landerijen, natuurgebieden en de overal boven uitstekende Watertoren en nog veel meer, kom maar eens genieten aan het Nationaal Park Oosterschelde. U bent van harte welkom!


Wsv. Oosterscheldestappers steunt de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting

Top