Wandelsportvereniging De Oosterscheldestappers

 3e Wintertocht trekt ruim 380 wandelaars naar de Smalstad

 

Zaterdag 25 februari 2012, het belooft een schitterende dag te worden. De schaatsen zijn weer opgeruimd en de wandelschoenen komen weer uit de kast.

 

 Zo hebben vele wandelaars dat gevoel ook gehad en daarom zich aangemeld bij de start van de Midwinterwandeltocht georganiseerd door de Oosterscheldestappers in St. Maartensdijk.

 

Ongeveer 380 wandelaars hebben zich laten inschrijven verdeeld over verschillende afstanden. De afstand van 20 km. had een duidelijke voorkeur. 112 wandelaars kozen voor deze afstand en die bracht hen via polderwegen, diverse kernen en langs de oevers van het natuurpark Oosterschelde door een gevarieerd landschap. Ook de afstandenvan30 km. en 15 km. hadden een ruime belangstelling.

 

Bij de start om half negen heeft voorzitter een in memoriam uitgesproken over oprichter, secretaris en grote animator van de vereniging Kees Wessels. 26 januari jl. is Kees geheel onverwacht overleden. In herinnering aan hem en nog meer als grote waardering voor hem wordt deze tocht in het vervolg de Kees Wesselswintertocht genoemd.

 

De routes zijn allemaal zo ingedeeld dat er om de 6 á 7 km. een stempelpost en/of een rustpauze is. De langere afstanden kwamen allemaal door Scherpenisse waar ze werden ontvangen door Renate Bruijnzeel in het Holland Huis. Renate had voor alle wandelaars een ontbijtkoek. De 2 langste afstanden liepen daarna door naar Poortvliet waar in café ’t Centrum de koffie klaar stond met een Zeeuwse bolus. Voor menig wandelaar was dat ongeveer lunchtijd en daarop was de familie Goudzwaard goed voorbereid. Zoals gezegd voerden de routes langs de oevers van de Oosterschelde en zo kwamen de wandelaars in het buitengebied ook terecht op de boerderij van de familie vd. Zwan. De heer en mevrouw vd. Zwan hadden hun boerderij de Schelphoek opengesteld voor ontvangst van de wandelaars en ook daar was een goed verzorgde rustpauze mogelijk.

 

Voor de 5 en 10 km. waren de routes uitgezet meer naar de westkant van St. Maartensdijk. Ook daar ging het via polders, dijken en langs het water. De Stichting Leefbaar Platteland Tholen had haar gebouw Scaldis Naturalis geopend om daar de rust- en controlepost in te richten. Alle routes kwamen op hun weg terug naar de finish door de natuurgebieden de Muije en de Pluimpot. Over de eerste dijk waarmee ooit het Deltaplan in uitvoering werd gebracht kwamen de wandelaars langs het vogeleiland en door het bos weer terug in de start- en finishlocatie Haestinge.

Daar was volop tijd en ruimte om de wandeling nog eens door te spreken. Er waren dan ook vele positieve geluiden te horen. Goed weer, mooie routes, goed verzorgd en veilig met de verkeersregelaars. Een dikke pluim voor alle 25 vrijwilligers.

 

Op de 30 km. waren 86 wandelaars ingeschreven. Op de 20 km. liepen er 112 en de 15 werd door 97 wandelaars uitgelopen. De afstanden 10 en 5 km. werden door respectievelijk 59 en 23 deelnemers gewandeld. Van alle deelnemers zal de organisatie ook deze keer weer een afdracht overmaken op de rekening van de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting.

 

De volgende grote wandeltocht is 9 juni, wanneer de marathon op het schema staat. Ook dan zijn er mogelijkheden op kortere afstanden. Ook de driekwart, de halve en de kwart marathon staan op het programma. Tot aan die tijd is er om de veertien dagen op de dinsdagmiddag een seniorenwandeling waarbij de routes 7 en 10 km. worden gelopen. Voor meer informatie kijkt u op de website www.Oosterscheldestappers.nl

 

Klik hier voor de foto's van de Wintertocht!

 

 

 

 

 

 

 

 

 Zaterdag 25 februari 2012

3e W I N T E R TO C H T

Afstanden:  5  -  10  -  15  -  20  -  30  km

 

Startlocatie:

Sport- en Gemeenschapscentrum Sportlaan 2d Sint-Maartensdijk

 Entree Haestinge Sint-Maartensdijk

 

 

Parkeren: Terrein Metaalbewerking Weggemans en Foeragehandel Schot aan de Sportlaan

 

 

 

Starttijden :      30 km - 08.30 - 09.30 uur

                         20 km - 08.30 - 11.00 uur

                         15 km - 08.30 - 12.00 uur

                         10 km - 08.30 - 13.00 uur

                           5 km - 08.30 - 14.00 uur

 

Inschrijfgeld:        € 3,00 inclusief verzorging

                            € 0,50 korting met ledenpas Wandelsportbond 

                            Gratis voor leden Wsv. Oosterscheldestappers

                            Medaille € 1,50

 

Informatie                      t. 0166-663356

en                                  e. info@oosterscheldestappers.nl

voorinschrijving:             i. www.oosterscheldestappers.nl

 

 

Afhankelijk van de route die u kiest komt u door of langs het recreatiegebied en het landgoed de Pluimpot, het Nationaal Park Oosterschelde, dorpjes en door de weidse Thoolse polders in wintertooi. Routes volledig gepijld met routebeschrijving. Rustplaatsen tussen 7 tot 9 km.

 

 Wsv. Oosterscheldestappers steunt de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting

 

   

 

Top